Bringázd le magadról a súlyfelesleget!

A HYPOXI módszert a problémás testtájakon (comb, fenék, has, csípő) jelentkező túlsúly és narancsbőr problémáinak megszüntetésére fejlesztették ki. A kezeléseket egy ún. Hypoxi-trainer segítségével végezzük, mely alapjában véve egy zárt tartály, amelynek belsejében egy szobakerékpár található.

Hipoxy

Hipoxy

A HYPOXI alapvető elve, hogy az amúgy kevésbé jó vérellátottságú területeken a vérkeringést felpezsdíti, és ezzel egyidejűleg zsírégető edzést végeztet. A folyamat a következő: biciklizés közben a tartály belső terében váltakozni kezd az alacsony és a normál, illetve magas nyomás (a gép típusától függően), ahogy egy számítógép rendszeres időközönként kiszippantja a levegőt a tartályból, majd visszaengedi azt. A nyomásváltakozás a kerékpározással kombinálva serkentően hat az anyagcserére és a nyirokkeringésre.

A bőrre irányuló szívó hatás következtében javul a bőr felső- és alsóbb rétegeinek vérellátása, így a szervezet a problémás területek zsírpárnáiból könnyebben képes zsírsavakat fölvenni, melyeket a mozgást végző izom használ föl energia termelésre. Ez eredményezi a célzott fogyást. Ezzel egyidejűleg a vér több oxigént tud szállítani a sejtekhez, amely felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat.

Az edzés során egy úgynevezett vákuum kötényt fogsz viselni a derekadon, amely a gépre csatlakoztatva hivatott elősegíteni, hogy a tartályból ne szivárogjon a levegő. Miután elhelyezkedtél a szobakerékpár nyergében, és a kötényt a helyére rögzítettük, bezárjuk a tartály ajtaját – ezután elkezdhetsz tekerni.

A HYPOXI-edzés időtartama általában 30 perc, könnyű, zsírégető edzés. A hagyományos edzés-módszertani felfogás szerint 20 perc folyamatos, közepes intenzitású mozgás után indul be ugyanis a szervezetben a zsírégetés, ám ez a vákuum hatására már a 4-5 perc környékén elindul, és 20-25 perc környékén éri el a maximumát. Amennyiben az edzést a legmagasabb hőmérsékleten hagyjuk abba, akkor a szervezet nem lép ki a zsírégetés üzemmódból és további 6-8 órán keresztül magasabb szinten üzemel a zsíranyagcsere, mellyel az edzés alatt elégetett zsírsavaknak megfelelő mennyiségű további feleslegtől szabadulunk meg.

A tartályban található alacsony, illetve magas nyomás nem káros a szervezetre, és egy egészséges embernek olyan megterhelést jelent, mint amely mintegy 2 000 méteres tengerszint feletti magasságban (a vákuum esetében), illetve 1,5 méterrel a víz alatt (a kompresszió esetében) éri a szervezetet. A gépen a vákuum és adott estben a túlnyomás mértéket számítógépes program szabályozza, azok értékét több lépésben állítjuk be a bőr, kötőszövet, illetve erek állapotától függően.

A HYPOXI nem csupán fogyasztásra és a narancsbőr eltüntetésére alkalmas, hanem bizonyos reumás betegségek kezelésére is, mivel az alsó végtagokban jótékony hatást gyakorol az erek állapotára, illetve a felhalmozódott szövetek közötti folyadékok elszállítására.